Posiłki w klasie Business
Loty po Europie
Czy Twój lot trwa krócej niż 2 godziny? Jeśli tak, to zaproponujemy Ci świeże kanapki lub pożywną sałatkę oraz przystawkę, jogurt naturalny lub deser. Podczas większości dłuższych lotów po Europie serwujemy trzydaniowy obiad: przystawkę, wybrane przez Ciebie danie na ciepło i deser. Do posiłku zawsze otrzymasz coś do picia, a po posiłku zaproponujemy Ci kawę lub herbatę. W każdej chwili możesz poprosić obsługę o dodatkowy napój.
Loty międzykontynentalne
Gdy wszyscy usiądą już na swoich miejscach, przywitamy Cię na pokładzie kieliszkiem szampana lub szklanką soku pomarańczowego. Podczas lotu możemy Ci też zaserwować inne ciepłe i zimne napoje. W naszej ofercie znajdziesz również różne przekąski. W każdej chwili możesz poprosić obsługę o dodatkową przekąskę lub napój.
Ciesz się smakiem obiadów przygotowywanych z najświeższych składników przez najlepszych holenderskich szefów kuchni. Wybierz zimną przystawkę lub zupę wegetariańską i jedno z dań głównych, które podajemy z kieliszkiem wina. Następnie wybierz swój ulubiony deser: słodki deser lub zestaw serów oraz kieliszek porto lub wina deserowego. A może wolisz coś ciepłego do picia? Po posiłku serwujemy kawę lub herbatę.
Jeśli Twój lot kończy się wcześnie rano, podamy Ci śniadanie. Oferujemy śniadania na słodko lub na słono podawane z jogurtem, granolą, różnymi rodzajami pieczywa i owocami.
Co mamy w menu?
Co trzy miesiące oferujemy pasażerom Klasy Business World zupełnie nowe menu. Obecnie masz do wyboru przystawkę i danie główne od najlepszego holenderskiego szefa kuchni, Jonniego Boera. Potrawy te uzupełniają wyśmienite wina wyselekcjonowane przez someliera – Thérèse Boer.
Przystawki
- Muszle makaronowe faszerowane łososiem podawane z cebulą amsterdamską, kremem z lubczykiem, piklami i dressingiem estragonowym.
- Tajska czerwona zupa curry.
Dania główne
- Wyśmienity smak: Curry wołowe Tom Kha Kai z paskami wołowiny, czerwonym curry z kurczaka, zielonym sosem curry i pędami bambusa, smażonymi warzywami, sosem Tom Kha Kai z czerwoną papryczką chili, papedą i liśćmi limonki pokrojonymi en julienne, podawane z ryżem jaśminowym.
- Gulasz wołowy: podawany z puree i pieczonymi ziemniakami, marchewką, chutneyem cebulowym. Musztarda francuska i szczypiorek.
- Quiche wegetariańskie z truflami: podawane ze szparagami, karczochami, cebulą dymką, papryką, parmezanem i sosem Béarnaise.
Szybka i lekka opcja
Chcesz mieć więcej czasu na pracę lub relaks? Wybierz coś z naszej oferty zimnych przystawek i rozkoszuj się pyszną zupą dnia.