Posiłki w klasie Business

Lecisz klasą Business? Ciesz się smakiem wyśmienitych posiłków przygotowywanych z najświeższych składników przez najlepszych holenderskich szefów kuchni.

Loty po Europie

Na bardzo krótkich lotach serwujemy świeżą kanapkę lub słodkie ciasto z napojem w poręcznej torbie. Podczas większości lotów na terenie Europy serwujemy posiłek w eleganckim stalowym pudełku. W porze śniadania w pudełku znajdziesz jogurt z granolą, owoce oraz słodkie lub słone danie śniadaniowe. Przez resztę dnia pudełko na posiłki zawiera przystawkę, sałatkę na zimno i deser. Podczas dłuższych lotów europejskich oprócz pudełka z posiłkiem otrzymasz kanapkę na ciepło i sok owocowy lub gorącą przekąskę. Do posiłku zawsze otrzymasz coś do picia, a po posiłku zaproponujemy Ci kawę lub herbatę. W każdej chwili możesz poprosić obsługę o dodatkowy napój.

European flights meals

Loty międzykontynentalne

Gdy wszyscy usiądą już na swoich miejscach, przywitamy Cię na pokładzie kieliszkiem szampana lub szklanką soku pomarańczowego. Podczas lotu możemy Ci też zaserwować inne ciepłe i zimne napoje. W naszej ofercie znajdziesz również różne przekąski. W każdej chwili możesz poprosić obsługę o dodatkową przekąskę lub napój.

Ciesz się smakiem obiadów przygotowywanych z najświeższych składników przez najlepszych holenderskich szefów kuchni. Wybierz zimną przystawkę lub zupę wegetariańską i jedno z dań głównych, które podajemy z kieliszkiem wina. Następnie wybierz swój ulubiony deser: słodki deser lub zestaw serów oraz kieliszek porto lub wina deserowego. A może wolisz coś ciepłego do picia? Po posiłku serwujemy kawę lub herbatę.

Jeśli Twój lot kończy się wcześnie rano, podamy Ci śniadanie. Oferujemy śniadania na słodko lub na słono podawane z jogurtem, granolą, różnymi rodzajami pieczywa i owocami.

Co mamy w menu?

Co trzy miesiące oferujemy pasażerom Klasy Business World zupełnie nowe menu. Obecnie masz do wyboru przystawkę i danie główne od najlepszego holenderskiego szefa kuchni, Jonniego Boera. Potrawy te uzupełniają wyśmienite wina wyselekcjonowane przez someliera – Thérèse Boer.

Przystawki

  • Carpaccio z wędzonej wołowiny z dressingiem czosnkowo-kaparowym, oliwkami, grzybami słodko-kwaśnymi, marynowanym selerem naciowym, cebulą i prażonymi pestkami słonecznika.
  • Zupa marchewkowa z kuminem.

Dodatki

  • Sałatka mesclun z prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi podana z włoskim winegretem balsamicznym.

Dania główne

  • Wegetariański Strogonow: gulasz z papryki z sosem Strogonow, smażoną cebulą, puree ziemniaczanym, pieczarkami, komosą ryżową i gryką.
  • Łosoś w sosie sezamowym: pieczony łosoś z brokułami, pieczonymi pomidorami i kuskusem.
  • Udko z kurczaka w sosie anyżowym, podane z duszoną zieloną kapustą, tartaletką gryczaną, purée ziemniaczanym i kruszonką z orzechów laskowych.

Desery

  • Talerz serów Gooische Caractère, rodzynki z serem pleśniowym, Old Beemster podawany z krakersami i winogronami.
  • Deser Petit Grand z ganaszem cappuccino, ciastem karmelowym i lepką tarteletką toffi.

Szybka i lekka opcja

Chcesz mieć więcej czasu na pracę lub relaks? Wybierz coś z naszej oferty zimnych przystawek, skosztuj pysznej zupy dnia i rozkoszuj się deserem.

World Business Class meal - 23 Jan 2023

Podwyższenie klasy podróży do klasy Business

Masz już bilet w klasie Economy, ale chcesz cieszyć się komfortem na zupełnie nowym poziomie? Na stronie Moja Podróż możesz podwyższyć klasę podróży do klasy Business.