Posiłki w klasie Business
Lecisz w Klasie Biznes KLM? Delektuj się świeżymi, smacznymi posiłkami autorstwa najlepszych holenderskich szefów kuchni.
Loty po Europie
Podczas bardzo krótkich lotów serwujemy świeżą kanapkę lub słodkie ciastko wraz z napojem w poręcznej torbie.
Podczas większości lotów europejskich otrzymasz posiłek w eleganckim pudełku. Na śniadanie podajemy jogurt z granolą, owoce oraz danie słodkie lub wytrawne. O innych porach dnia pudełko zawiera przystawkę, sałatkę na zimno i deser.
Podczas dłuższych lotów europejskich do zestawu dodajemy ciepłą kanapkę, sok lub gorącą przekąskę. Po posiłku zawsze podajemy napoje, kawę lub herbatę. W każdej chwili możesz poprosić załogę o dodatkowy napój.
Międzykontynentalne loty KLM
W naszej Klasie World Business przywitamy Cię kieliszkiem szampana lub sokiem pomarańczowym. Podczas lotu możesz wybierać spośród szerokiej gamy gorących i zimnych napojów z menu lub listy w systemie rozrywki pokładowej. W każdej chwili dostępne są przekąski. Obiad składa się z dań autorstwa najlepszych holenderskich szefów kuchni, przygotowanych ze świeżych składników. Zacznij od zimnej przystawki lub wegetariańskiej zupy, a następnie wybierz jedno z dań głównych w towarzystwie kieliszka wina. Na zakończenie wybierz deser: coś słodkiego lub zestaw serów, podawany z kieliszkiem porto lub wina deserowego. Później zaproponujemy kawę i herbatę. Podczas lotów lądujących wcześnie rano oferujemy słodkie lub wytrawne śniadanie z jogurtem, granolą, różnego rodzaju pieczywem i owocami.
Co mamy w menu?
Co trzy miesiące oferujemy pasażerom Klasy World Business zupełnie nowe menu. Obecnie do wyboru są przystawka i danie główne z restauracji De Librije, jedynej w Holandii z trzema gwiazdkami Michelin. Potrawom towarzyszyć będą starannie wyselekcjonowane wina.
Przystawki
- Makaron z łososiem i orzeźwiającym sosem yuzu, podawany z quenelle z sosem holenderskim i kawiorem tobiko, marynowaną czerwoną cebulą, kremem z czarnego czosnku i panna cottą estragonową
- Domowa zupa pomidorowa
Dodatek
- Zielona sałatka mesclun z suszonymi pomidorami koktajlowymi, prażonymi ziarnami słonecznika i włoskim sosem winegret z octem balsamicznym
Dania główne
- Wolno duszony stek w kremowym sosie ze smardzów, ziemniaki ziołowe, zielone szparagi, por i tymianek skropione olejem laurowym
- Wegetariański naleśnik z bakłażanem balado podawany z bobem, zielonymi szparagami, czerwoną papryką, kremowym sosem dyniowo-kokosowym i ryżem nasi kuning, posypany wiórkami kokosowymi
- Wybór indonezyjskich specjałów: kurczak w stylu Padang z sosem bumbu, wołowina rendang z warzywami w mleku kokosowym, podawane z żółtym smażonym ryżem i krążkami czerwonej papryczki chili
Desery
- Świeże jabłko na musie cynamonowym, udekorowane chrupiącą czekoladą, kremową wanilią i kruszonką z ciasteczek speculaas
- Talerz serów z Gooische Caractère, Beemster Old i serem pleśniowym z rodzynkami i orzeszkami piniowymi podawany z winogronami i krakersami
Szybka i lekka opcja
Chcesz mieć więcej czasu na pracę lub relaks? Wybierz coś z naszej oferty zimnych przystawek, skosztuj pysznej zupy dnia, a później rozkoszuj się deserem.
Zamów danie główne z wyprzedzeniem
Masz międzykontynentalny lot z lotniska Schiphol? Na większość tras danie główne możesz zamówić z wyprzedzeniem w Moja Podróż lub podczas dokonywania rezerwacji lotu. Dania zamówione z wyprzedzeniem obejmują pyszne posiłki, takie jak sałatka Cezar, talerz serów lub poke bowl. Dania można zmieniać do 24 godzin przed wylotem.